Călătorii

Vulpile de la Fushimi Inari-taisha

10 august 2013

Fushimi Inari este altarul lui Inari, o kami (spirit) a vulpilor, fertilității, orezului, ceaiului și sake-ului și, în general, a prosperității și a succesului. Pentru că Inari este kami afacerilor din timpuri străvechi, toți negustorii și fabricanții au adorat-o și au donat multe tori în cinstea ei, atât de multe încât în zilele noastre sunt peste 10.000 de tori înșirate una după alta, formând un tunel roșu care urcă panta domoală a muntelui (”munte” vorba vine, are 233 m).

* * *

Pe tori sunt scrijelite numele donatorului și data donării – se pot dărui tori și în zilele noastre, dar prețurile sunt destul de piperate: 400.000 yeni pentru o tori mai mică (~2800 euro) până la peste un milion de yeni pentru o tori mai mare (~7030 Euro). Scump sau nu, să te plimbi prin tunelele de tori (la început este un singur tunel, apoi se bifurcă în două) este o plăcere. La un moment dat se ajunge lângă un mic lac vegheat de vulpi cu șorțulețe la gât și având o cheie în gură. Cheia este de la depozitul de orez, pentru că vulpea (Inari) păzește recolta de orez.

Eu nu am mers mai departe de acest lac, dar am înțeles că traseul urcă în continuare până la un punct de panoramă de unde se vede Kyoto foarte bine (intersecția Yotsutsuji), așa că se poate petrece o zi foarte plăcută acolo doar plimbându-te pe munte printre tori și vulpi.

CHESTIUNI PRACTICE:

Accesul: este gratuit, 24 de ore din 24.
Cum se ajunge acolo: Fushimi Inari este chiar lângă JR Inari Station, a doua stație după Kyoto Station pe linia JR Nara (140 yen de la Kyoto Station) și la mică distanță de Fushimi Inari Station pe linia principală Keihan.

You Might Also Like

No Comments

Lasă un răspuns