Lucruri utile

Târgul de turism al României

17 martie 2012
Astăzi am fost pentru a doua oară în viața mea la un târg de turism – dacă anul trecut mă întorceam de la târg cu o plasă de pliante, anul ăsta m-am întors cu trei. Și cred că dacă mai zăboveam pe acolo, mai strângeam 1-2. La târg agitație mare astăzi și căldură pe măsură. Mi-au plăcut standurile românești InfoRegio – foarte multe materiale despre România, unele excepțional realizate: cei de la Brașov, de exemplu, au făcut un biblioraft cu broșuri pe sub-regiuni și obiceiuri – știați că sunt o mulțime de biserici fortificate în zona Rupea? Eu nu, acum aflu de unele locuri pentru prima dată. Pliante despre lacuri montane și obiective turistice de prin județele și orașele României, prezentări pe suport digital, chiar și cărțulii tip ghid turistic – la târg erau prezente cam toate regiunile cu informații despre turismul în acea zonă.


Oficiile de turism din alte țări erau și ele prezente – în afară de Ungaria, Egipt, Grecia și alte țări la care te-ai fi așteptat oricum să le vezi, eu m-am bucurat foarte mult să îi găsesc pe sloveni acolo, cărora le-am spus, foarte mândră de mine, că la vară plănuiesc să le vizitez țara. Am plecat de la ei cu niște broșuri foarte frumos tipărite, plus un set de cărți poștale cu locuri din Slovenia care n-au făcut decât să-mi întețească dorul de ducă. De altfel cărțile poștale au fost la modă anul ăsta la târg, le-am regăsit la multe standuri, fie ele românești sau nu.

Ambasadele unor țări exotice au fost și ele prezente, dar cu mai puține materiale – unele ambasade chiar terminaseră broșurile, cum a fost Ambasada Chile. Nu a fost chiar toată lumea prezentă – mi-ar fi plăcut, de exemplu, să găsesc un stand al Elveției, Poloniei sau chiar al Marii Britanii, de ce nu? În rest lume amabilă, chiar dacă puțin obosită (a fost a treia zi de târg), gustări pregătite pentru vizitatori (eu m-am înfipt într-o bucățică de salam uscat), lume nerăbdătoare să-și aranjeze următoarea vacanță peste hotare, mini-concerte gălăgioase și costume de epocă care n-am înțeles ce voiau să reprezinte. Un târg reușit.

Acum frunzăresc materialele primite – e ditamai teancul, va trebui să le sortez cumva ca să nu mă încurc prea tare, dar chiar și așa… oh boy, voi avea ce citi la metrou de acum înainte, până la sfârșitul anului, cred.

Dacă vă tentează acest târg, mai aveți o șansă mâine, când programul se va încheia la ora 16.00.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Loredana 17 martie 2012 at 7:13 pm

  fetele calatoare au fost chemate la datorie azi. pe una ai cunoscut-o deja, pe cealalta poate-poate ne facem timp cat mai curand.

  ce mult mi-au placut si mie standurile regiunilor/oraselor din Romania! Eu m-am pricopsit cu ceva harti faine de tot.

 • Reply Anca 17 martie 2012 at 7:19 pm

  Da, si harti, uitasem de ele! Foarte folositoare…

  Ne facem (timp), fii sigura 🙂

 • Reply Mira 18 martie 2012 at 8:06 pm

  Eu am fost in ultimii ani la targurile de turism si pot sa spun ca prezentarea standurilor romanesti a evoluat fantastic. Au materiale tot mai bine realizate si, ceea ce am observat, spre deosebire de oamenii de la agentiile de turism, cei de aici par inepuizabili. Sunt in stare sa-ti vorbeasca zeci de minute despre atractiile din zonele lor, ce poti face. Si, cum ti s-a intamplat, mereu poti descoperi locuri de vazut si in Romania, nu?

 • Reply Anca 18 martie 2012 at 9:01 pm

  Da, poti descoperi lucruri noi si despre orasul in care stai, daramite despre o tara mare ca Romania. Ieri ma uitam ca unul dintre judete – Alba – a scos chiar un ghid turistic al judetului. Mi-ar placea sa am un ghid din acesta pentru fiecare judet al tarii.

 • Reply Liliana 20 martie 2012 at 9:27 am

  Am ratat stand-ul Tunisiei, din câte văd din alte fotografii :).

 • Reply Elena 20 martie 2012 at 9:27 am

  Bag de seama ca tuturor ne-au placut standurile InfoRegio. 🙂

 • Reply Anca 20 martie 2012 at 9:29 am

  Ei las', poate le faci o vizita la ei acasa 🙂

 • Reply Anca 20 martie 2012 at 9:30 am

  Pliantele astea despre Romania erau de mult timp asteptate, cred.

 • Lasă un răspuns