Călătorii

Stâncile din Killiney

13 martie 2011

Am prins un soare strălucitor în Killiney: gara era chiar lângă plajă și, o dată coborâtă acolo, nu am știut ce să fac. În spatele meu orașul cu multele sale reședințe bogate (Bono & Enya, printre alții). În stânga se zărea ceva ce semăna cu o insulă cu ruine, un turn și, probabil, fațada unei biserici mici din piatră. Speram totuși să nu fie o insulă, ci un promontoriu pe care să-l pot vizita; arăta așa cum îmi imaginam că ar arăta Irlanda: iarbă verde, mare albastră și câteva ruine ale vechilor celți. În fața mea un domn bătrân cu un câine negru a luat-o printre stânci înspre insulă.

* * *

Era o zi de duminică, doar câțiva oameni pe plajă și surprinzător de multă liniște față de mai gălăgiosul său vecin, Dún Laoghaire. Stâncile erau mari și alunecoase, acoperite cu mușchi verde și fără prea mult spațiu între ele; domnul în vârstă și cățelul său s-au descurcat mai bine decât mine și înaintau ușor în timp ce eu pierdeam timp încercând să găsesc o cale să ajung pe partea cealaltă fără să-mi sucesc vreo gleznă sau să mă ud până la genunchi.

Era acolo o mică plajă și, lângă ea, o scară până sus și o construcție albă cu buburuze roșii pictate. Am stat o vreme încălzindu-mă la soare și privind marea cu ochii întredeschiși. Nu mi-ar strica nici azi un pic de soare…

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply calauza 19 martie 2011 at 10:57 pm

  Poate e doar chestie de gust, dar pentru cazul in care la mijloc e si vreun monitor necalibrat mentionez ca la mine toate pozele tale se vad suprasaturate si agresiv "ascutite".

  Ma intreb cum ar fi aratat penultima imagine taiata panoramic.

  • Reply Anca 19 martie 2011 at 11:24 pm

   Nu stiu cum se vad la tine, dar post-editarea e minima. Albastru e intr-adevar mai saturat de la filtrul de polarizare, altfel cerul, de exemplu, iese mai decolorat de felul lui… Dar e si chestie de gust, da.

  Lasă un răspuns