Călătorii

Spoleto, drumul soarelui

8 februarie 2014

Ce ar fi de povestit? Când te duci în vacanță la început de februarie și găsești acolo primăvară (când acasă erau munți de zăpadă), nu-ți mai vine să pleci… Inițial plănuisem să stau doar câteva ore în Spoleto și după masă să vizitez Assisi, dar mi-a plăcut atât de mult încât am hotărât pe loc să stau acolo toată ziua.

* * *

Nu-i un oraș mare, dimpotrivă, dar au o fortăreață (Rocca Albornoziana) lângă care e un apeduct (Ponte delle Torri), iar dincolo de pod sunt niște dealuri cu trasee ușoare, dintre care unul e un traseu panoramic. Adică, zău, ce vrei mai mult de atât într-o zi superbă de primăvară când a fost atât de cald încât nici de geacă n-am mai vrut să aud o vreme?

CHESTIUNI PRACTICE

Accesul și vizitarea: de la Perugia la Spoleto se poate ajunge cu trenul, fie cu o escală în Foligno (sunt curse mai dese), fie cu un tren direct (care circulă mai rar). Biletul costă în ambele situații 5 Euro.

Spoleto01.JPGSpoleto02.JPGSpoleto03.JPGSpoleto04.JPGSpoleto05.JPGSpoleto06.JPGSpoleto07.JPGSpoleto08.JPGSpoleto09.JPGSpoleto10.JPGSpoleto11.JPGSpoleto12.JPGSpoleto13.JPGSpoleto14.JPGSpoleto15.JPGSpoleto16.JPGSpoleto17.JPGSpoleto18.JPGSpoleto19.JPGSpoleto20.JPG

You Might Also Like

No Comments

Lasă un răspuns