Călătorii

Relaxare în Nakanoshima

12 august 2013

13 august 2014. A trecut deja jumătate de an de când mi-am petrecut vacanța în acel capăt de lume și tot nu am terminat de povestit… Dar astăzi e mai mult „fără cuvinte”, pentru că după ce m-am întors din Kobe am găsit insulița asta în mijlocul unui cartier de clădiri de afaceri și acolo am rămas! Nu am făcut nimic, m-am odihnit și m-am uitat la puținii japonezi care stăteau și ei pe iarbă. Ba chiar cred că am văzut și un „homeless” sau doi, semn că nu s-a creat încă nicăieri societatea perfectă în care totul e roz și zboară.

* * *

Apropo de societate, am fost uimită când am descoperit în Osaka un oraș subteran. Între anumite stații de metrou se poate merge pe dedesubt pe adevărate străzi pietonale, mărginite de magazine. Așa că eu, ca să nu mai schimb metroul, am mers pe sub stradă până la următoarea stație, în felul ăsta nu greșeam nici drumul, că doar stația era exact la capăt. Mai greu a fost la întoarcere când, deși credeam că am urmat același drum, nu mai știam unde să ies! Și am ieșit ca popândăul undeva la întâmplare, de era să mă rătăcesc noaptea prin Osaka – pentru un străin unele bulevarde arată fix la fel și vezi de te orientează printre atâtea clădiri identice și reclame așijderea. Noroc cu oamenii care, oriunde ai fi, îți dau o mână de ajutor și te îndrumă, biet turist rătăcit pe coclauri…

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Adriana 30 ianuarie 2014 at 12:56 am

  Doamne, cat e de frumos! Imi doresc atat de mult sa vad si eu Asia!

 • Reply Traveling Hawk 30 ianuarie 2014 at 4:46 pm

  Am practicat si eu sportul asta "subteran" in Osaka:)
  Imi place expresia asta cu iesitul "ca popandaul", fiindca mi s-a intamplat si mie. Dar asa, vezi si lucruri la care nu te-ai gandit, nu?

 • Reply Anca 30 ianuarie 2014 at 4:51 pm

  Ca popandaul sau cartita 🙂 Da, bineinteles, e ca la ruleta, nici nu stii unde ajungi 🙂

 • Lasă un răspuns