Călătorii

Primăvara în Taormina

1 martie 2013

În fiecare an de 1 sau 8 martie încerc să sărbătoresc venirea primăverii călătorind, de obicei undeva unde este mai cald. Anul trecut am fost în sudul Spaniei (cald și bine), anul ăsta în Sicilia (mai puțin cald, dar tot bine a fost și de data asta). Tot auzisem de Taormina – că este frumoasă, că este faimoasă, că este cea mai cea – dar până n-am fost acolo să urc pe Via Crucis până sus, la Castel Taormina, n-am înțeles de ce.

* * *

Taormina – localitatea – este drăguță, cu amfiteatrul ei celebru și vederile către mare, dar cele mai frumoase priveliști le ai tot de sus, de pe munte. Se urcă printre cactuși și pomi înfloriți pe niște scări pe un traseu îngrijit care se numește Via Crucis și care pornește de pe o stradă aproape de centrul orașului. Sus este o biserică și un castel, dar castelul era închis, nu se putea vizita (cel puțin nu când am fost eu).

De sus vederea e superbă pentru că poți privi cam în toate direcțiile: spre Taormina și Marea Mediterană, spre un alt orășel cocoțat pe un munte, spre golful în care se găsește Giardini Naxos și, într-o zi cu soare, spre Etna. Eu am fost de 1 martie și am găsit pomii înfloriți și totul verde, chiar dacă un pic înnorat. A meritat efortul de a urca sus și ca o recompensă mi-am luat prânzul (o pizza delicioasă cu legume proaspete și cu ricotta) pe munte, privind Taormina și marea.

La întoarcere am vizitat și amfiteatrul pe care îl zărisem de sus – dacă, din diverse motive, nu puteți urca pe Via Crucis, vizitați măcar acest loc de unde se poate zări muntele și marea. Din alte părți ale orașului nu prea poți vedea mare lucru și tocmai în frumusețea naturii stă celebritatea Taorminei.

CHESTIUNI PRACTICE:

De vizitat: Via Crucis, amfiteatrul (intrare 8 Euro).
Cum se ajunge acolo: cu autobuzele Interbus, drumul durează 1 1/2 ore și costă 4.90 Euro drumul sau 8.10 Euro dus-întors.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Bia 10 martie 2013 at 12:48 pm

  Cu toti acei nori tot frumos arata… just Italy, just perfect! 🙂

 • Reply Traveling Hawk 11 martie 2013 at 11:45 am

  Am fost la Taormina intr-o excursie de o zi, facuta din Malta. Am stat doar cateva ore, n-am urcat sus la castel dar am vizitat amfiteatrul si Gradinile Naxos, m-am plimbat pe stradutele inguste, am mancat la o trattoria, am admirat marea de sus…Taormina mi-a ramas in amintire ca un coltisor minunat de pe Pamantul asta!

 • Reply nico 11 martie 2013 at 2:23 pm

  Taormina ….imi place,mai multe poze aici.

 • Reply Anton 11 martie 2013 at 11:40 pm

  Buna Anca,
  Sunt mai mult decat incantatoare pozele, practic ma face sa imi pun tot felul de intrebari, care mai care mai complexe.

  Referitor la Taormina, sunt case ca au pasase secrete ce au cale libera direct prin interiorul muntelui sau ceva in genul?

  Scuze de intrebare, insa sunt un mare admirator al castelelor, e un hobby.

  • Reply Anca 12 martie 2013 at 9:29 am

   Imi pare rau, nu stiu nimic de niciun pasaj.

 • Reply wish2go 12 martie 2013 at 7:23 pm

  Foarte frumoasa zona. De unde se ajunge mai usor, din Catania?

  • Reply Anca 13 martie 2013 at 9:37 am

   Sau din Messina, distanta e aceeasi.

  Lasă un răspuns