Călătorii, România

Prima dată la Sighișoara

4 aprilie 2010

Sâmbătă seara m-am gândit și răzgândit de câteva ori în privința zilei de duminică – unde să merg, ce să văd / fac? Voiam mult la Râșnov unde nu putusem ajunge în ziua cu pricina pentru că ploua, iar eu îmi doream mult soare, dar n-aș fi vrut să mai stau prin Brașov încă o după amiază. Voiam și la Sighișoara unde îmi propusesem de mult să merg, dar cum să împac și Râșnov-ul și cetatea medievală?! Până la urmă, în ultimul ceas, am zis Sighișoara și atât!

Dimineața, la o primă verificare, ziua părea a fi în ordine, ceva brumă, dar fără ploaie. Am luat personalul, un tren curat care s-a hâțânat și a săltat pe șine de credeam că din clipă în clipă vom deraia. După 3 ore nesfârșit de lungi, am ajuns. Și din prima clipă când am zărit cetatea, Sighișoara m-a cucerit.

Mi s-a părut, în primul rând, că seamănă cu Salzburg, cu castelul său cocoțat pe un deal, Salzburgul din care eu nu am nicio fotografie pentru că rămăsesem fără film. Și am urcat din nou treptele către cetate, și scara acoperită, și sus într-un turn, și pe jos, pe străzi…

Duminică a fost o zi superbă – soare, cald, liniște și calm cum numai în anumite locuri găsești, străzi mai mult goale, pomi înfloriți și ziduri medievale. Am luat-o apoi în jos spre un cartier mărginaș în care nu se zărea țipenie de om pe stradă, doar câte unul-doi bătrânei în poartă. Înapoi spre centru, în parc, am moțăit la soare pe o bancă. O zi perfectă.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Anda 12 aprilie 2010 at 10:32 pm

    Ce bine ca ai mers pana la urma, atat de curand! Ti-am zis eu: ca sa o "vezi" cum trebuie, e mai bine inafara zilelor de festival. Si vremea se pare ca a venit in sprijinul tau! Am recunoscut, cu mare drag, mai toate locurile.

  • Reply Anca 13 aprilie 2010 at 8:40 am

    Ai avut dreptate – nu mi-ar fi placut in plin sezon. Vremea a fost minunata, asa cum imi place mie: cald, dar nu zapuseala 🙂

  • Reply catherine 23 mai 2012 at 10:55 am

    excelente fotografii!

  • Lasă un răspuns