Călătorii, România

Prejmer, prima oprire

octombrie 16, 2010

Prejmer: ploaie măruntă de toamnă, cu ceruri gri deasupra noastră. După cele 10-15 minute de vizitare a bisericii fortificate (atât cât îți ia să te învârți prin curte și prin biserică), o iau la întâmplare pe una dintre străduțe; case frumoase și liniștite, o frunză mică ce levitează în fața ochilor mei, probabil agățată de firul invizibil al unei pânze de păianjen, un cățel mic și negru ce aleargă bezmetic și fericit pe strada pustie.

Pe drum trece o bătrână pedalând pe bicicletă, imagine pe care n-ai s-o vezi prea curând în București – iată, îmi zic, ceea ce în alte țări civilizate este un lucru obișnuit și comun, ceea ce în București se încearcă a se promova ca o alternativă pentru o viață mai sănătoasă, adică mersul pe bicicletă, poate fi întâlnit undeva la țară, pe o uliță, ca un lucru absolut firesc pentru o femeie la vreo 70 de ani.

Lângă cetate, pe un petec de iarbă verde, niște căței se luptă pentru teritoriu – câștigătorul, un câine mare negricios, urcă în autocar de vreo 15 ori la rând și așteaptă, încrezător, o bucată de pâine, o firimitură, ceva. Dar ușile se închid și noi plecăm mai departe…

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply adrian octombrie 19, 2010 at 3:17 pm

  Minunat. Tocmai am petrecut cateva zile in zona Sibiului si acum pot calatori la Prejmer …
  As dori sa am si eu fotografii la fel de reusite…
  Astept urmatorul popas

 • Reply Anca octombrie 19, 2010 at 3:19 pm

  Multumesc. O sa fie mai multe popasuri 🙂

 • Reply CristinaC octombrie 19, 2010 at 10:28 pm

  Anca… m-ai dus cu gandul aproape de "casa"… Mi s-a facut dor. Prejmerul e la un pas de Brasov si am fost de foarte multe ori acolo… Aveam prietenii multi in prejmer… acum sunt prin germania sau chiar mai departe.
  Frumoase poze faci!

 • Reply Anca octombrie 20, 2010 at 9:10 am

  Cristina, am vizitat mai multe sate de pe langa Brasov, frumos mai e, dar ai dreptate, multi au plecat prin alte tari, ma refer la sasi, in special.

 • Lasă un răspuns