Călătorii

Partenonul: kilometrul zero din Atena

2 mai 2013

Kilometrul zero pentru orice turist care se respectă, Partenonul este locul în care, după ce am văzut cozile kilometrice de la intrare (două la număr: una la bilete și alta la intrarea în sit) am jurat că mie nu-mi trebuie niciun Partenon dacă pentru asta trebuie să fac insolație două ore la coadă. Era ora 11, oră fatidică pentru că atunci sosesc din Pireus miile de turiști de croazieră.

Am plecat dezamăgită, iar pe la patru după masa mi-am făcut curaj să revin: șoc și bucurie! Nu era mai nimeni la casele de bilete sau la intrare, doar sus, pe lângă Partenon, se agitau ceva mai mulți turiști. Era chiar mai bine pentru că, fiind după-masă, până și soarele era mai suportabil în vârful acelei stânci în care se găsește Partenonul.

Da, monumentul (sau ce a mai rămas din el) e și acum impresionant, dar cel mai mult cred că place priveliștea de acolo: Atena e, orice s-ar spune, un oraș foarte frumos.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Popescu Aida 9 aprilie 2015 at 7:20 pm

    Subscriu…m-am indragostit de tara asta…:)

  • Reply Chirita Sidonia 9 aprilie 2015 at 10:17 pm

    In septembrie plec si eu in Grecia in insula Evia. Mi-am propus o excursie pe cont propriu in Atena, in data de 15. Cred ca o sa am 5-6 ore la dispozitie (asta si in functie de orarul de la ferry).Nu o sa fie cald si nu iau in considerare nici o pauza de mancare. Avand in vedere ca ti-ai facut o idee referitoare la timpul de vizitare, ce obiective ma sfatuiesti sa nu ratez in acest scurt timp alocat Atenei

  • Lasă un răspuns