Bucureşti

Palatul Cantacuzino de pe Calea Victoriei

22 februarie 2015

Acum vreo 10 zile, venind dinspre Parcul Luigi Cazzavillan și găsind porțile deschise la Muzeul George Enescu (Palatul Cantacuzino), m-am strecurat înăuntru să fac niște poze. Nu știu de ce aveam impresia că m-ar da cineva afară dacă fotografiez clădirea (poate eterna teamă a posesorului de DSLR că va fi apostrofat că ”filmează”), dar nu s-a întâmplat asta, doar când am vrut să mă urc pe o scară m-a oprit un nene pe motiv că s-ar putea să-mi cadă tencuiala în cap.

* * *

Palatul Cantacuzino a fost palatul Nababului (Gheorghe Grigore Cantacuzino) și nu trebuie confundat cu Palatul Cantacuzino de la Bușteni (pe care nici până în ziua de azi nu am binevoit să îi vizitez). În prezent în incinta sa se găsește Muzeul George Enescu, dar și niște firme private (?!), Giculescu SRL and company. Nu pot să-mi explic amestecul ăsta de muzeu+firme, dar poate mai câștigă un ban din chirii, nu cred că din vânzarea biletelor pentru muzeu se poate întreține o clădire destul de veche, una din cele mai frumoase din București.

În spatele palatului se găsește Casa Memorială “George Enescu”, în care Enescu a locuit pentru câțiva ani. Periodic muzeul organizează seri de muzică (în salonul de muzică sau în aula palatului) – nu știu dacă sălile respective sunt incluse în circuitul muzeal, dar pe mine mă bate gândul să merg într-o seară din asta muzicală, să văd cum e 😊 Tot vine primăvara…

CHESTIUNI PRACTICE:

Cum se ajunge acolo: muzeul se găsește pe Calea Victoriei, nr. 141, sector 1, București.
Vizitare: biletul de intrare pentru un adult costă 6 lei/persoană, taxa de fotografiere este 30 lei.
Concerte: biletul intrare pentru un adult este 6 lei/persoană.
Program: de marți până duminică de la 10 la 17 (intrarea până la ora 16.30), luni închis, iar în data de 26 ale fiecărei luni accesul este gratuit.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mihaela 9 martie 2015 at 11:20 am

    si noua ne a atras atentia ultima oara cand am fost acasa, chiar am zis ca o sa mergem, dar n-am mai apucat. cladirea e superba

  • Lasă un răspuns