Călătorii

OZN-ul din Baku: Centrul Heydar Aliyev

29 august 2014

Centrul Heydar Aliyev – care a câștigat în 2014 premiul Design of the Year, este una dintre atracțiile orașului Baku de neratat. Arhitecta Zaha Hadid a creat o clădire cu linii fluide, care adăpostește câteva săli de expoziție și poartă numele fostului președinte azer Heydar Aliyev.

* * *

Clădirea nu este chiar în centrul orașului, ca să ajung acolo am luat metroul până la stația Nariman Narimanov, iar de acolo am mai mers pe jos încă 10 minute pe lângă un șantier (Baku e plin de șantiere), după care m-am trezit cu OZN-ul ăsta în față. Ajunsesem de fapt în spatele lui, într-un spațiu larg mărginit în depărtare de șiruri de blocuri înalte.

Clădirea se poate vedea în interior doar dacă vizitezi una dintre expoziții, biletul pentru o expoziție fiind 5 AZN. Nu există un bilet doar pentru vizitat clădirea, cel puțin asta am înțeles eu de la doamnele de la intrare. Tot făcând fotografii prin jur m-am întâlnit cu niște bicicliști care făceau turul lumii de vreo 7 ani, fuseseră și prin România și se îndreptau spre Asia Centrală. Cum vacanța mea se apropia de final i-am invidiat un pic pentru libertatea de a colinda lumea doar cu bicicleta și de a vedea atâtea locuri.

OZN-ul din Baku e minunat de privit, e ca un val imortalizat pe o colină, surprins în plină mișcare.

CHESTIUNI PRACTICE:

Cum se ajunge acolo: cu metroul până la stația de metrou Nariman Narimanov, iar de acolo încă 10 minute pe jos.
Intrare: biletul pentru una dintre expoziții costă 5 AZN.

You Might Also Like

No Comments

Lasă un răspuns