Lucruri utile

Mobilă: montare, demontare, transport [în București]

4 martie 2018

În ultimele luni am testat mai multe servicii de acest tip și cum nu prea sunt recenzii pe net, poate cele de mai jos ajută. În general meseriașii de la noi din țară au o reputație proastă, dar experiențele mele au fost mai bune decât mă așteptam: oamenii au fost serioși, punctuali, politicoși, și-au făcut treaba bine și au răspuns prompt la telefon / email.

RECICLARE MOBILĂ VECHE

Am cumpărat casa cu mobilă de care voiam să scap, dar nu voiam să-mi pierd timpul încercând să o vând. Șansele erau mici să găsesc pe cineva interesat de mobilă veche, așa că am căutat o companie care să o debaraseze. I-am găsit pe cei de la reciclaremobilaveche.ro, le-am trimis poze cu mobila și m-au programat foarte repede. Pentru o mobilă funcțională serviciul este gratuit, pentru mobilă degradată se plătește un tarif în funcție de mobila de care vreți să scăpați. În cazul meu au venit doi inși dimineața și în 40 de minute terminaseră de demontat și transportat mobila (mai multe piese mari de mobilier). Recomand dacă vreți să scăpați de mobilă veche, e o soluție mai bună decât clasica abandonare pe trotuar.

MONTARE MOBILĂ

Am cumpărat o parte din mobilă de la Ikea, dar trebuia să aștept trei săptămâni pentru serviciul de montare – era în perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă și aparent toată lumea își cumpăra mobilă. Cum eu stăteam deja de două luni fără mobilă în casă, nu mai suportam să aștept și am căutat pe cineva care să-mi monteze mobila rapid. L-am sunat seara pe tipul de la asamblare-mobila.ro și a venit a doua zi să monteze trei piese mari de mobilier. A fost prima dată când am văzut un meșter venind la lucru îmbrăcat în salopetă de lucru și nu în haine obișnuite, cum fac de obicei. Serviciul a fost destul de scump comparativ cu serviciile de montare oferite de Ikea, dar a fost făcut ca la carte. Nu am cumpărat niciodată serviciul de montare oferit de firma cu care colaborează Ikea, Pronatur, dar ce am auzit de la alții care lucrează în domeniu e că fac o treabă de mântuială. Nu este cazul lui Laurențiu de la asamblare-mobila.ro, a lucrat foarte bine. După o săptămână a venit încă o dată să fixeze biblioteca, fără alt cost suplimentar. Pentru montarea unui dulap mare, a unui pat și a unei biblioteci am plătit 700 de lei.

DEMONTARE, ÎNFOLIERE ȘI TRANSPORT MOBILĂ

Dacă unele piese de mobilier le-am ales bine, cu biblioteca am dat chix. Imitația de lemn arăta foarte prost pe parchetul de lemn și după câteva luni de ezitare, m-am hotărât să o returnez. Prima surpriză a fost să aflu că Ikea nu ridică prin curier mobila comandată în magazin, serviciul ăsta e valabil doar pentru mobila comandată online. I-am găsit pe băieții de la transport-orice.ro care au venit a doua zi dimineața, au demontat biblioteca, au înfoliat-o și au transportat-o până la Ikea. A durat peste o oră demontarea bibliotecii, dar au lucrat cu grijă. La Ikea m-au ajutat cu transportarea mobilei până în magazin, deși nu era nevoie să facă și asta. Pentru demontarea, înfolierea și transportarea unei biblioteci Billy am plătit 350 lei.

* * *

Overall, se poate vedea cu ochiul liber că am făcut alegeri păguboase în privința mobilei, cu mulți bani aruncați degeaba, pentru că n-am știut ce să aleg. Vă doresc să nu faceți la fel 😊 Deși acum am un voucher Ikea pe care trebuie să îl folosesc, pe viitor sper să nu mai apelez la ei. M-am cam săturat de mobila lor.

De câteva săptămâni am descoperit un producător de mobilă din Cristuru Secuiesc – Szel-Mob, vând în general către export, dar de anul trecut au și un magazin online unde am pus ochii pe câteva piese de mobilier. Mobilă de lemn masiv, dar care nu arată butucănos ca la alți producători, piese care nu sunt modulare, nu se montează acasă, vin gata montate din fabrică. Mai rar așa ceva… Îi găsiți pe rusticbutique.ro.

În ceea ce mă privește…sunt în căutarea casei perfecte, în care viața este perfectă și fericirea vine automat o dată ce ai ales mobila perfectă 🙂

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Carmen 5 martie 2018 at 9:57 am

    Eu an luat mobila de la Lem’s si sunt foarte mulțumită. Despre cea de la IKEA nu am auzit lucruri bune…
    Oricum acum nu mai contează odată ce-ai luat-o, sa stăpânești sănătoasa casa si mobila 😁 si sa trăiești momente deosebite in acel loc!

  • Lasă un răspuns