Bucureşti

În jurul lacului în 80 de minute

11 decembrie 2010

O zi frumoasă în parc, cu soare primăvăratic, oameni care hrănesc rațele din lac și copii mici care se împleticesc printre picioarele tale, o atmosferă care mi-a adus aminte de parcurile englezești. O doamnă ce plimbă un cățel îmi atrage atenția că sunt 3 veverițe într-un pâlc de brazi, poate vreau să le “filmez”, chiar zăresc vreo două, dar sunt prea departe ca să prind o imagine decentă. Un nene se plimbă cu barca, altul pescuiește de pe mal, în timp ce copiii se dau cu rolele, cad și apoi râd fericiți. Una peste alta mă simt minunat: oameni petrecând câteva ore plăcute și bucurându-se de o zi frumoasă, așa ar trebui să arate normalitatea.

La întoarcere iau autobuzul care, se pare, întârziase nepermis de mult căci încep să se audă țipete, nervi, blesteme și înjurături, șoferul își pierde brusc răbdarea și începe să urle ceva despre un accident și GPS. în timpul ăsta muzica curge calmă, oamenii se înghiontesc ca să urce în autobuz. Doamna cam agramată care făcuse scandal mai devreme se scuză că suntem toți cam nervoși zilele astea. Chiar așa? Eu nu.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply CristinaC 11 decembrie 2010 at 10:24 pm

  Anca posele sunt frumoase. Si la fel e sufletul tau!

 • Reply VertAnge 12 decembrie 2010 at 1:21 pm

  Foarte frumoase fotografiile…asa cum ne-ai obisnuit.
  Din pacate traim intr-o lume in care realitatea "nervoasa" se ciocneste destul de frecvent si uneori violent cu realitatea noastra sufleteasca.

 • Reply Anca 12 decembrie 2010 at 7:17 pm

  Eu credeam ca de sarbatori lumea e mai bine dispusa, dar chestia asta nu prea se aplica pe la noi. Pacat. Mi-e dor de un targ ca lumea de Craciun, asa cum probabil e la Viena…

 • Lasă un răspuns