Bucureşti

În căutarea Parcului Luigi Cazzavillan

22 februarie 2015

În week-end fiind o vreme atât de frumoasă nu am putut sta deoparte și am scos la plimbare aparatul foto cu gândul să redescopăr orașul preț de 2-3 ore, cât ține soarele într-o zi friguroasă de februarie. Cum tocmai dădusem peste pagina Dincolo de fațade unde am văzut o fotografie din Parcul Luigi Cazzavillan, m-am hotărât să plec în căutarea acestui loc ca într-o mini-expediție fotografică.

* * *

Luigi who?! E adevărat că locuiesc de o căruță de ani în București, dar a fost prima dată când am auzit de parcul ăsta. S-a dovedit, după un pic de ”research” online, că părculețul e destul de bine ascuns între niște străzi de pe lângă Catedrala Sfântul Iosif și doar dacă o iei pe acolo ai ocazia să dai peste el. Ceea ce se poate dovedi o surpriză foarte plăcută, după cum am constatat și eu.

Traseul a fost următorul: Piața Victoriei – Calea Victoriei – Parcul Nicolae Iorga (Parcul Moxa, îi zic eu) – Academia Română – Catedrala Sfântul Iosif – Parcul Luigi Cazzavillan – Calea Victoriei – Palatul Cantacuzino (poze într-un articol separat) – Piața Victoriei. În total drumul a durat 3 ore, suficient pentru o plimbare de weekend. Punctul de plecare: Piața Victoriei și Calea Victoriei, acum accesibilă și bicicliștilor, pe banda creată special pentru ei. Și credeți-mă, erau destui care se plimbau cu bicicletele, așa cum e frumos să fie într-o capitala europeană 😊

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mirela Savulescu 24 februarie 2015 at 7:49 pm

    Am dat si noi o tura pe acolo anul trecut. Mi s-a parut ca-s turist in orasul meu, parca descopeream un oras noi 😀

  • Lasă un răspuns