Cărți

Hrană pentru sănătate

5 octombrie 2015

Mi-am dorit mult cartea asta, deși nu este nouă, a apărut prima dată în 1939 sub numele Înapoi în paradis. Jethro Kloss a fost un promotor al nutriției sănătoase în America interbelică. A fost botanist (o altă carte a sa este Plante pentru sănătate), nutriționist, producător de alimente, a inventat rețete și a promovat produsele din soia.

* * *

Nu tot ce a susținut Kloss la vremea respectivă se mai aplică acum: pesmetul zwieback nu-și mai găsește utilitatea în ziua de azi, când nu prea mai e nevoie să conservi pâinea pe termen foarte lung, iar dacă chiar vrei s-o faci poți foarte bine să o bagi în congelator. Soia, hm, eu nu sunt un mare fan al acestui produs – îmi place cum îl folosesc asiaticii care au și o foarte lungă tradiție în a-l prepara și sunt obișnuiți de generații cu el.

E o carte mare și grea, genul pe care o mai scoți de pe raft din când în când, într-o zi ploioasă când vrei să te cuibărești într-un fotoliu cu un ceai pahar de vin și o carte bună. Eu am luat-o cu mine la Rural Fest, pentru o ședință foto în fân – n-a fost nici pe departe o zi ploioasă, ci una cu mult soare, ceva înghesuiala pe Kiseleff, dar cu energie bună. M-am întors de acolo cu o rezervă strategică de must și instrucțiuni precise de ”defâsâire” a sticlei în frigider. Mustul a fost super-bun 😊

You Might Also Like

No Comments

Lasă un răspuns