Prin viață

Găsești inspirație în ceea ce faci?

7 februarie 2018

Acum câțiva ani, când am pus prima dată un buton de donații pe blog, am fost dezamăgită să constat că nimeni nu l-a folosit, deși inițiativa fusese salutată pe Facebook. A fost un moment de trezire pentru mine și mi-am dat seama că trebuie să tratez totul mult mai pragmatic: poate că cititorilor le place ceea ce citesc, dar foarte puțini te vor susține cu adevărat.

* * *

Între timp mi-am mai domolit așteptările și privesc totul cu mai multă indulgență: nu contează chiar atât de mult câți oameni te citesc și de ce o fac, ceea ce contează este dacă tu găsești inspirație în ceea ce faci. Dacă lucrurile în care te implici îți îmbogățesc viața, chiar și un pic. Dacă te întorci la ele cu bucurie. Dacă îți dau putere să faci mai mult. Pentru mine, tot ce este pe blog reprezintă astfel de momente, fragmente de timp în care am zâmbit sau am fost fericită un pic. Investesc timp în păstrarea lor pentru că mă hrănesc cu ele mai târziu, atunci când nu mai am puterea să zâmbesc și nimic nu pare să mai aibă sens.

De la om la om, lucrurile care ne aduc bucurie pot fi foarte diferite. Și de multe ori vrem să le împărtășim cu alții, nu ca să ne lăudăm, ci pentru că atunci când soarele îți strălucește, ai vrea să strălucească pentru toată lumea. Am simțit nevoia să scriu toate astea pentru că a trecut o lună din 2018 și nu m-am bucurat de timpul care mi-a fost dat în niciun fel. Nu am făcut nicio poză, nu m-am plimbat, nu am vizitat niciun muzeu, nu am terminat nicio carte. Timp de o lună parcă nici n-aș fi fost. Între timp au apărut ghioceii, ziua e mai lungă, iar malaxorul se învârte mai departe liniștit. Cu toate astea mă simt norocoasă că am la ce să mă întorc, că astfel de remedii simple îmi sunt la îndemână și îmi vor fi mereu. Aștept primăvara, dar între timp sper să am destulă minte să nu mă bazez doar pe așteptare: în definitiv și zambilele de pe noptieră au început să înflorească, anunțându-mă că primăvara poate fi oricând își propun ele să fie.

You Might Also Like

No Comments

Lasă un răspuns