Călătorii

Drumul către Bergen

17 august 2015

Parcurgem drumuri zi de zi, fie ele fizice sau imaginare. Drumuri pe care le cunoaștem foarte bine și nu le mai băgăm în seamă, drumuri de care ne-am plictisit, șosele pe care circulă toată lumea, alei care ne apar brusc în cale sau cărări pe care nu mai calcă nimeni. Mintea noastră are și ea cărările ei neuronale pe care le străbate iar și iar, din economie lene, purtându-ne de fiecare dată spre aceleași concluzii bine-cunoscute. Ne sperie drumurile noi și destinațiile care ne-ar putea aștepta la capăt, ceea ce este cunoscut este mai sigur, ceea ce este încercat e categoric varianta cea mai bună.

* * *

Însă drumurile, de orice fel ar fi ele, sunt o aventură, o ieșire din cotidian. De la punctul A la punctul B, iar când ai ajuns la B deja nu mai ești același om ca atunci când ai făcut primul pas plecând din A, pentru că pe parcurs s-au întâmplat atâtea… O banală plimbare poate să îți schimbe felul în care privești viața, iar o călătorie în jurul lumii te poate lăsa exact la fel, dacă ești orb la toate.

Drumul spre Bergen a fost printre cele mai frumoase avute în Norvegia. Patru ore și jumătate pe șosele șerpuinde, două feriboturi, de 20 și de 40 de minute, un loc chiar în față, aproape de șofer și o vacanță îndreptându-se spre destinația finală.

Life is good…most of the time.

You Might Also Like

No Comments

Lasă un răspuns