Călătorii

Dincolo de nisipuri

22 iunie 2012

Problema mea este că, dacă e să stau la plajă pe malul mării, nu pot să stau. După o oră (maxim!) foitul deja nu mai ajută, mi se pare că e prea cald, marea prea sălcie, soarele prea nesuferit, nisipul cu prea multe gâlme și în cele din urmă îmi strâng lucrurile și pornesc să explorez. Ce să explorez? Orice – stațiunea, țărmul, apa mării, numai să o iau din loc de acolo.

* * *

În Golden Sands nu prea ai ce vedea. Există, desigur, o copie „chicioasă” a turnului Eiffel la care m-am uitat cu oroare anul trecut, o alee nesfârșită cu tarabe care vând prostioare, o plajă cu nisip neverosimil de fierbinte și o serie de hoteluri îngrozitor de urâte. Dar dincolo de toate astea ce o fi?

Un dig cu bărcile de rigoare abandonate în soare. O plajă frumoasă stăpânită de nudiști septuagenari. O adunătură de maghernițe adunate ca-ntr-o stivă ale unor hipioți care nu se pot rupe de trecutul flower-power. Un țărm plin de bolovani care ți se fărâmițează sub tălpi. Și-un mic sat de pescari, cu bărcile trase la mal și copii chiuind în apă. Multă liniște, locuri idilice în care să faci plajă (dacă ai răbdare să mergi până acolo), o apă caldă, mult prea caldă… Departe, în zare, este Balcicul Reginei noastre, cu florile sale și castelul și grădina și marea cu irizări cenușii.

You Might Also Like

5 Comments

Lasă un răspuns