Călătorii

Dealul Lykavittos

3 mai 2013

În Atena sunt câteva dealuri pe care te poți cocoța ca să privești orașul de sus, iar eu le-am urcat cam pe toate, inclusiv pe cel mai înalt dintre ele, Dealul Lykavittos, care atinge amețitoarea înălțime de 277 m. Râdeți voi, dar 277 m deasupra unei farfurii încinse nu se urcă tocmai ușor, chiar și la început de mai.

Urcușul începe aproape de Piața Syntagma, printre clădiri și copaci, iar după o vreme copacii dispar și rămâne doar soarele de deasupra capului. Urmarea: ajungi sus cu o sete fenomenală, de care profită niște vânzători burtoși care fac comerț cu sticle de apă rece ca gheața sau Coca Cola așijderea. Prețul e de speculă, puținele locuri de umbră fiind ocupate strategic tot de vânzătorii de apă – ca să supraviețuiesc vipiei m-am pitit într-un colț de umbră, la picioarele unuia dintre vânzători care sforăia acolo. În față Capela Sfântului Gheorghe, iar un pic mai jos un restaurant. Priveliști frumoase, în depărtare sclipea marea și Partenonul.

Pentru cei care nu vor să urce pe picioarele lor se pare că există și un funicular care se poate lua din Kolonaki, altfel încercați să nu mergeți acolo exact la ora prânzului – o fi soarele bun și plăcut, dar insolația nu prea.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ioana 18 decembrie 2013 at 12:53 am

    Cat de fain! 🙂
    Si cand te gandesti ca doar Acropolele este scos in fata… 🙁

  • Lasă un răspuns