Călătorii

De la ruși vine ploaia

1 iulie 2011
Ca să mergi la ruși nu e deloc simplu. În primul rând îți trebuie viză ca să te primească la ei acasă, iar ca să primești viză îți trebuie, printre altele, o invitație scrisă de la o agenție de la ei din mama Rusia. Nu știu cum era pe vremuri, înainte de a se inventa internetul, dar acum, după ce el a fost inventat laolaltă cu cardurile bancare, lucrurile sunt mai ușoare: te uiți pe net câteva zile după diversele oferte care variază de la 16 dolari până la 30 sau 45 USD, alegi, completezi, plătești, apoi fugi iute la bancomat să scoți o mare parte din averile tale bănești de frică să nu ți le fure cineva de dincolo de Marea Neagră.

La câte plăți online am făcut până acum nu știu de ce m-am panicat în așa hal că am plătit ăstora 19 dolari, dar nu m-am liniștit când până n-am scos restul de bani, chit că bancomatul respectiv era model vechi și nu îmi putea da mai mult de 300 lei o dată și mi i-a dat pe toți în bancnote de 10 lei!

Uf, și ce zi liniștită avusesem până atunci. Când am ajuns acasă îmi trimisese și lituanianul cu care m-am conversat azi respectiva scrisoare în care trecuse alt hotel, noroc că am învățat până acum o parte din caracterele chirilice și m-am prins repede (scrisoarea e în rusă, ce credeați?). Am eu așa o presimțire că o să fie mai complicat ca de obicei cu rușii ăștia, cu formalitățile lor funcționărești, literele sucite cu care nu-s obișnuită și limba pe care n-o vorbesc. Da’ îi dovedesc eu, nu se poate altfel!

P.S.: Uite că mi-a trimis și lituanianul scrisoarea modificată. Sper să fie bine, că habar n-am cum trebuie să arate minunea asta de invitație cu care mă voi prezenta cât de curând la Ambasada Rusă. Numai să-mi trag și niște poze de pașaport înainte de asta.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply M. 2 iulie 2011 at 7:34 am

  Pai o ai pe cea cu umbrela :). Sa ne tii la curent cu demersurile ca suntem visatori la Sankt Petersburg si Moscov 😀

 • Reply Anca 2 iulie 2011 at 11:17 am

  Va tin, cum nu, numai sa ma lase rusii sa intru la ei 🙂

 • Reply Gabriela Cimpoca 3 iulie 2011 at 8:07 pm

  Rusii fac asta doar din razbunare! Sa fii cetatean UE si sa ai nevoie de viza pentru Rusia. Pretioasa tara! Bafta maxima!

 • Reply Anca 4 iulie 2011 at 9:50 am

  Ei, nu sunt singurii, si americanii cer viza, dar macar ti-o dau pentru 10 ani, cea ruseasca e pentru o perioada muuult mai scurta de timp.

 • Lasă un răspuns