Călătorii, România

Castelul Bran: pe urmele usturoiului

3 aprilie 2010

Sâmbătă, 3 aprilie. Autocarul Brașov – Bran e pe jumătate plin cu turiști străini; șoferul nu vorbește engleză, dar toată lumea înțelege cuvântul Bran, iar semnele cu degetele țin loc de 1, 2 sau 3 (bilete). Când cobor din mașină am parte de primul șoc: o rafală de ploaie mocănească mă îngheață instantaneu, iar eu constat că mi-am pierdut mănușile mele albastre luate din Varșovia. Al doilea șoc: zăresc castelul, cocoțat pe o stâncă – este FOARTE MIC! În toate fotografiile văzute până acum pare cu mult mai mare, mă gândesc că poate ceea ce văd este o anexă, dar nu – este chiar castelul „lui Dracula”.

Din vârful castelului – o panoramă asupra localității și un cățel de usturoi uitat pe acoperiș; doi puști japonezi și-au adus cu ei dinții de vampiri și se distrează teribil. Eu nu prea, c-am înghețat de tot. La baza castelului – o căsuță cu acoperișul spart și acoperit cu mușchi verde. Un semn cu ”pericol de înec” pus lângă o baltă foarte mică. Vânzători de suveniruri la prețuri indecente. În stația de autobuz mă întâlnesc cu aceiași turiști cu care am făcut primul drum spre Bran, unii se aventurează spre Râșnov. Nu și eu, pentru o vizită la Râșnov e musai să fie soare.

În concluzie, Branul e drăguț, dar prea turistic, nu vreau să îmi imaginez cum e la castel vara, cu tot usturoiul ăla adus de turiști ca să alunge vampirii ascunși prin cămăruțele castelului 😊

CHESTIUNI PRACTICE:Cum se ajunge acolo: București – Brașov cu trenul sau autocarul, de la gară se ia autobuzul 23 – 4 stații (biletul e 1,5 lei, întotdeauna transportul în comun în provincie e mai scump, nu știu de ce) până la Autogara 2. De acolo sunt curse regulate spre Bran – Moieciu (4 lei biletul până la Bran). Intrarea la castel este 20 de lei, 10 pentru studenți.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply @ADRIAN@ 6 aprilie 2010 at 7:14 pm

    apai straini astia doar de vampiri si dracula leaga Romania,despre istoria noastra mai nimic…cred ca nici nu stiu cine a fost Vlad Tepes

  • Lasă un răspuns