Bugete, Călătorii

Buget pentru Strasbourg

6 aprilie 2011
Mă întreba cineva de curând cum am ajuns la Strasbourg: din păcate nu am niciun merit în privința asta, nu m-am ocupat de organizarea călătoriei, dar știu câte ceva despre un buget de călătorie pentru Strasbourg, din moment ce îmi făcusem mai demult un plan să ajung acolo anul acesta.

Transport: ca să zbori direct la Strasbourg poate fi destul de scump; din București există, din câte știu, o singură cursă directă la Strasbourg, cea cu care am zburat noi – un zbor Tarom care merge la Bruxelles și face escală în Strasbourg. Celelalte companii zboară fie prin Paris ori alte orașe europene, așa că un astfel de zbor nu e foarte rentabil nici ca timp, nici ca bani.

O altă variantă e să zburați într-un oraș din apropierea Strasbourgului și să luați autocarul/trenul de acolo. La întoarcerea în București am luat un avion din Frankfurt, unele companii aeriene îți asigură transferul Strasbourg-Frankfurt cu autocarul (contra cost, drumul durează cam două ore). Sau puteți lua un low-cost până în Stuttgart, distanța e similara cu cea până la Frankfurt, cu singura diferență că un bilet de avion poate fi considerabil mai ieftin până acolo. Strasbourg e aproape și de Paris, TGV-ul ajunge in orașul alsacian în mai puțin de două ore și jumătate.

Cazare: variantele de cazare nu sunt foarte multe în Strasbourg, așa că vă puteți aștepta la prețuri mai ridicate decât în alte părți. Hostelurile sunt aproape inexistente, așa că încercați să vă rezervați ceva din timp. La hotelul la care am stat în Strasbourg camera dublă costa 71 de Euro, fără mic dejun inclus, fără mochetă pe jos și, în general, hotelul arăta ca un cămin curățel pentru studenți (aveam plită în cameră, veselă și cuptor cu microunde, ca și cum se așteptau ca turiștii să se apuce de gătit în cele câteva zile cât stăteau acolo).

Poate cea mai bună soluție ar fi să includeți Strasbourg într-o călătorie mai amplă – puteți petrece 1-2 zile în Strasbourg și o zi în Colmar, după care să mergeți mai departe. Regiunea e foarte ofertantă, Germania e la o aruncătură de băț, Luxembourg și Elveția sunt și ele destul de aproape, iar despre Franța nu mai zic…

You Might Also Like

No Comments

Lasă un răspuns