Călătorii

Bruxelles dincolo de Grand Place

9 martie 2015

În Bruxelles am stat pe lângă stația de metrou Simonis, motiv pentru care mi-am și propus să explorez zona aia, dar desigur că nu din prima seară când de abia ajunsă în Bruxelles am greșit adresa și am luat-o complet aiurea pe Bulevardul Leopold.

* * *

Eu de fapt căutam o stradă mai anonimă pe care s-a dovedit că nu o știa nimeni, absolut toți cei întrebați de adresa „mea” dându-mi indicații greșite cu o mină sigură: „Este tot înainte”, „Este a doua la dreapta”, până când am mers vreo două stații de metrou, am traversat un râu și am realizat că ar fi timpul să o iau înapoi spre Simonis unde greșisem drumul in the first place. Știam că trebuie să mă uit după o fabrică Godiva, dar nu se zărea nici o fabrică nicăieri, asta până când am ajuns înapoi la stația de metrou și am văzut fabrica Godiva chiar alături! Să înnebunești și alta nu, de la metrou mai aveam 10 metri de mers și eu umblasem câțiva kilometri!

În fine, m-am cazat, a doua zi am fost la Gent și am avut vreme bună, a treia zi urma să vizitez Bruxelles și am avut vreme mai puțin bună. Nori, frig, dar măcar nu ploua. La un moment dat a ieșit chiar și soarele! Am luat-o spre Bazilica Sacré-Cœur din Koekelberg care e la mică distanță, într-un parc impresionant, dar plicticos. Am dat ocol bisericii, am înțeles că se poate urca și în turn, dar când am fost eu acolo era cam pustiu, așa că am luat-o pe urmele Castelului du Karreveld, care teoretic ar fi trebuit să îmi iasă în drum, dar nu mi-a ieșit, pentru că mă rătăcisem. Din nou. Nu am nici cea mai vagă idee pe unde am fost – metrou ioc, hartă ioc, am mers înainte pe principiul că dacă mergi tot înainte nu se poate să nu ajungi undeva. Nu am ajuns. În schimb am găsit un Mega Image de-al lor și am refăcut stocul de ciocolată, a ieșit și soarele și până la urmă am găsit drumul spre Gare du Midi. Nu mă întrebați cum am ajuns acolo, e la 5 km distanță de Simonis.

Dacă n-am avut succes cu părțile mai necunoscute ale orașului m-am îndreptat spre Parcul Bruxelles și de acolo spre Petit Sablon și apoi spre Grand Place. Ce pot să spun, Bruxelles e drăguț, dar dacă mai ajung pe acolo și a patra oară cred că mă duc încă o dată la Bruges.

* * *

Bazilica Sacré-Cœur din Koekelberg:

Place du Petit Sablon:

Parc de Bruxelles:

You Might Also Like

No Comments

Lasă un răspuns