Călătorii, România

Brașov, în ajun de Paști

3 aprilie 2010

De la Bran am fugit înfrigurată spre Brașov – noroc că hostelul la care aveam cazare se găsea la doi pași de autogară, pură întâmplare, altfel nu știu cum aș fi umblat alte câteva ore prin ploaia măruntă și rece. La BackYard Hostel am reușit să mă încălzesc cu cafeaua fierbinte și țuica oferită de gazde, adormind imediat. Spre seară am avut falsa impresie că a stat ploaia și am plecat să văd încă o dată orașul.

Am mai fost în Brașov în mai multe rânduri, dar totdeauna pe fugă sau seara și nu puteam vedea nimic. Sâmbătă mi-am zis că, de data asta, o să vizitez totul pe îndelete. Atâta doar că nu prea sunt multe de vizitat – Brașovul nu are decât centrul vechi care să merite atenția, plus, eventual, o plimbare pe Tâmpa. Există o stradă pietonală principală, o piață cu porumbei, mai puțin frumoasă decât cea din Sibiu, și străduțe cu case vechi, tipic ardelenești.

Biserica Neagră era închisă, cum e de fiecare dată când trec prin Brașov, Strada Sforii nu se lăsa găsită și m-am învârtit ceva până am dat întâmplător peste ea, am rezistat cu greu să nu mănânc un kurtos kalac, am blestemat ploaia și am încercat să urc cu telecabina pe Tâmpa. Era închis, dar am avut parte de câteva priveliști frumoase asupra orașului de sus, de pe deal.

La un moment dat a ieșit însă și soarele și parcă n-a mai fost toamnă, ci o timidă primăvară cu flori de magnolii translucide.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Coco 24 aprilie 2013 at 4:38 pm

    Brasovul are mult mai multe de oferit decat "centrul vechi care să merite atenţia, plus, eventual, o plimbare pe Tâmpa" . Imi placea blogul, pana sa citesc articolul asta… pacat

  • Reply Anca 24 aprilie 2013 at 4:44 pm

    Este unul din articolele de inceput, de acum cativa ani. Daca nu va mai place blogul si nivelul dvs. de toleranta e zero, atunci asta e, nu tin pe nimeni cu forta.

  • Lasă un răspuns