Călătorii

Blocată în aeroport

16 septembrie 2014

Luni după masă, în drum spre aeroport pentru un zbor TAROM București – Viena. Intru pe Facebook și dau peste o postare Tedoo cum că TAROM a anunțat întârzieri și anulari la unele zboruri. Repede îl sun pe agentul care mi-a luat biletul (de ticketing, nu de circulație, pentru că nu era zbor personal). Agentul meu nu știa nimic, că ar fi fost o problemă de dimineață, dar TAROM nu îi anunțase nimic, de regulă le trimite email. Îl rog totuși să verifice. Mă sună după câteva minute – într-adevăr au anunțat pe site zboruri anulate și întârzieri, zborul meu apărând cu “posibile întârzieri”. După câteva minute, ajunsă pe Otopeni, mă duc direct la avizier și mă uit la cursa mea: delayed!

* * *

Ca să afli ceva sigur într-o astfel de situație e practic imposibil. La biroul TAROM de la plecări sunt lipite afișe A4 cum că ei nu sunt birou de informații, la informații te trimit la check-in, iar la check-in ridică din umeri. Că s-ar fi anunțat 4 ore întârziere, dar nu se știa dacă vor fi 4 ore sau se va pleca peste 4 minute. Sau dacă se va pleca. Am stat cam o oră pe aeroport așteptând să se anunțe ceva sigur (ora de plecare era afișată în continuare ca fiind cea din program, 16.30, dar cu “delayed” alături).

După vreo oră și ceva de așteptare s-a luat decizia să nu mai așteptăm (eram cu un grup mai mare). Mi s-a emis un nou bilet pentru a doua zi dimineața și am plecat de la aeroport. A doua zi, adică azi, s-a zburat fără probleme – nici o întârziere, nici o anulare, totul roz și frumos. Am ajuns la Viena, am terminat ce aveam de făcut și m-am grăbit spre aeroport. Să nu pierd avionul, că am plecat de la 4 din Bratislava și decolarea era la 17.50. Nici n-am ajuns bine la poarta de îmbarcare că… delayed!

Băi, ce baftă am! Deja sunt pe aeroport, nu mai am unde să mă duc de aici, nu vreau decât să ajung și eu acasă! Așa că vă rog din tot suflețelul meu, dacă îi cunoașteți pe domnii piloții de la TAROM spuneți-le că îi rog eu să zboare azi de la Viena la București. Că e o disperată acolo care tot stă prin aeroporturi în ultima vreme și trebuie să se facă ceva în privința asta. Și că le dau voie să facă grevă pe cursele București-Timbuktu, dacă vor neapărat să protesteze zilele astea 😡

Later edit: plecarea nu mai e la 19.30, ci la 19.50. Hai, că e distractiv, am auzit că de fapt piloții sunt pe la guvern.

You Might Also Like

1 Comment

Lasă un răspuns