Călătorii, România

Babadag & Sulina

25 iunie 2011

Am atâtea idei de călătorie de să-mi ajungă o viață, dar din păcate nu le pot pune pe toate în aplicare dacă mai vreau să plec în vacanța cea mare peste o luna și jumătate. Așa că le notez aici, sperând să îmi amintesc de ele la anul și poate, între timp, le mai dau și altora idei de weekend.
O idee ar fi o excursie de 4 zile (sau mai multe) până la Sulina. Pentru cei care au mașină e simplu, pentru ceilalți (ca mine) există trenuri. Traseul ar fi: București – Babadag – Tulcea – Sulina – București și înapoi.

Vineri: București-Babadag 5.30-10.26 cu trenul. Babadag e un orășel pe coline, cu lacuri în apropiere, se poate vizita Moscheea lui Gazi Ali Pașa și Muzeul de Artă Orientală care prezintă istoria tătarilor și turcilor din Dobrogea.

Vineri: Babadag-Tulcea Oraș 18:48-19:53. Se înnoptează acolo, vineri seara și sâmbătă dimineață se vizitează orașul. În Tulcea sunt câteva muzee și un acvariu, cel mai avansat din România, se zice.

Sâmbătă: Tulcea-Sulina cu vaporul (13.30-15.00 cu nava rapidă, curse zilnice). Sâmbăta și duminica se petrece în Sulina. Orașul este cel mai estic punct din România și printre atracțiile sale se numără: cimitirul maritim (care dezvăluie caracterul multinațional al orașului de pe vremea când Comisia Europeană a Dunării de Jos își avea sediul aici), Farul din Sulina (ridicat în 1870, actualmente muzeu de unde puteți avea o panoramă frumoasă asupra Deltei). Din Sulina se pot face excursii în deltă pentru a privi cum răsare soarele (deh, romantismul 😊).

Luni: Sulina-Tulcea 7.00-9.00 cu vaporul și de acolo cu trenul (15:20-21:22) spre București.

Călătoria se poate transforma într-o adevărată vacanță în deltă pentru cine are mai mult timp la dispoziție. Eu n-am fost deloc în partea asta a țării și în fiecare an îmi tot promit să ajung, da’ cred că trebuie să iau măsuri mai drastice pentru asta.

Voi ați fost la Babadag-Tulcea-Sulina? Ce locuri ați mai recomanda prin zonă care să fie incluse în traseu? Ce locuri de cazare mișto sunt în Sulina, la vreun localnic care gătește bine ciorbă de pește? 😊

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply musin bolat 5 octombrie 2015 at 11:39 am

    Nu cunoasteti o fata turco-tatara de 18-25 de ani muta pentru un baiat cu acelasi defectiuni pentru casatorie. [comentariu editat]

  • Lasă un răspuns