Călătorii

Atena în șase zile: pe Acropole de Paști

1 mai 2013

Între 1 și 6 mai au fost atâtea zile libere încât era imposibil să nu-mi iau și eu, ca mulți alții, o mică vacanță de Paști și să merg pentru prima dată în Grecia, la Atena. Că n-a fost chiar o idee strălucită să plec într-o țară care sărbătorea și ea aceleași zile libere ca și românii, este o altă poveste. Grecii, ortodocși și ei, au avut un program după cum urmează: 1 mai – liber, închis; 3 mai – program foarte scurt, mai mult închis; 4 mai – tot program scurt, desigur; 5 și 6 mai – închis, închis, închis.

La ce era închis, vă întrebați, poate? Păi la muzee, la situri arheologice, la magazine, adică acolo unde turistul vrea și el să își piardă timpul cel liber cu care a venit în Grecia. Am avut, totuși, noroc cu 2 mai: am apucat să vizitez Acropole, Agora Romană și Vechea Agoră și încă câteva locuri. În zilele cu program scurt sau fără program m-am orientat către urcat dealuri la care din fericire nu era cu intrare, sau am mers la mare ca să stau la umbră, pentru că deja aveam arsuri de gradul 0 pe umeri.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply grupa65plus 16 mai 2013 at 6:21 pm

    Traiesc de multi ani aici,de la fereastra mea vad zi si noapte Pantenonul.Pasii ma poarta zilnic pe langa Acropole.Pozele foarte reusite si comentariile decente.Felicitari!

  • Reply Andreea Francu 13 ianuarie 2015 at 9:16 pm

    Nu-i musai, desi acum mai mult ca sigur ca e adevarat. Eu am fost in jur de 4 iulie asteptindu-ma la canicula si am avut o mică surpriză (plăcută). Plecasem dintr-un București torid si culmea la Atena erau cu vreo 7-8 grade mai putin. Toată lumea ne-a zis ca e foarte atipic, ca a venit un front de aer rece nu se știe de unde.

  • Reply vacantevacante.com 14 ianuarie 2015 at 11:41 am

    in week-end erau 18 grade, stiu eu, pe surse :-p

  • Lasă un răspuns