Călătorii

Apeductul din Nanzen-ji

9 august 2013

Mai țineți minte că în ziua când am fost la Konchi-in voiam să vizitez de fapt Nanzen-ji, dar l-am găsit închis? Am mai făcut o încercare în penultima zi petrecută în Kyoto, când după Pavilionul de Aur și Ninna-ji am luat-o iar spre estul orașului și am ajuns… prea târziu, firește, și am găsit totul închis.

* * *

Însă chiar și așa, am zis că nu strică să explorez un pic zona, în primul rând apeductul care se înalță acolo: a fost construit în 1890 pentru a aduce apă din lacul Biwa în Kyoto. Culmea e că apeductul e încă funcțional, m-am cocoțat până sus și curgea molcom apă! Sus, lângă apeduct, începea și o cărare prin pădure (e chiar la marginea orașului, într-o zonă împădurită) pe care am abandonat-o, fiind prea târziu pentru așa ceva.

În schimb am găsit un mic templu deschis, imposibil de identificat acum după Google Maps, în care nu era nimeni și te puteai odihni în liniște. Unele temple sunt așa, cu porțile larg deschise pentru orice vizitator, altele se pot vizita doar între anumite ore, cu bilet de intrare. Așa-i în Japonia…

You Might Also Like

No Comments

Lasă un răspuns