Lucruri utile

Ambasada belarușilor este bot-în-bot cu cea a rușilor

27 iulie 2011

Nu mă refer la vreo apropiere politico-diplomatică între cele două ambasade, nu, doamne ferește, ci doar la una strict geografică: rușii stau la Tuberozelor 4, colegii lor belaruși dincolo de gard, la numărul 6.

Se înțelege deci că imediat ce mi-am ridicat pașaportul de la ruși, m-am dus dincolo la belaruși, dacă tot trebuie să trec prin Minsk, această capitală cu iz comunist a unei țări aflate sub dictatura lui Lukashenko. Dacă la ruși e coadă lungă, poartă mare, la belaruși portiță mică și nicio codiță: suni la interfon, zici ce vrei și cobori la mezanin, cu grijă mare la o treaptă pentru împiedicați.

Pentru cei interesați de o asemenea viză, procedura este una mult mai simplă: formular, poză, pașaport și bani: cea mai ieftină este viza de tranzit cu o singură intrare, valabilă 48 de ore, costă 20 Euro care se pot achita doar în Euro sau în lei – alți bani cheltuiți cu folos (folosul altora, nu al meu). Pașaportul îl ridic după 5 zile lucrătoare și după aia chiar că am scăpat de vize pe anul ăsta!

You Might Also Like

2 Comments

Lasă un răspuns